14.3 C
Amsterdam

Inzichten en observaties

HomeWespen in je tuin? Zo bestrijd je ze!

Wespen in je tuin? Zo bestrijd je ze!

Heb jij ook last van wespen in je tuin? Dan ben je vast op zoek naar een manier om ze te bestrijden. In dit blogartikel vertellen we je alles over het bestrijden van wespen. Waardoor komen deze beestjes naar je huis? En hoe voorkom je dat ze binnendringen? Daarnaast leggen we uit waarom Wespenbestrijding Nijmegen slim is en geven we tips over hoe je dat het beste kunt doen.

Sociale dieren in familiegroepen

Wespen zijn sociale dieren en leven in familiegroepen. In de zomermaanden komen de wespennesten uit om nieuwe wespenkoninginnen te zoeken. Deze koninginnen gaan dan weer terug naar hun nest om eieren te leggen. Dit is het moment waarop je last kunt krijgen van wespen in je tuin. Ze worden aangetrokken door suikerhoudende drankjes, frisdrank en fruit. Ook voor honing of jam ben je niet veilig!

Hoe kun je wespen voorkomen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om wespen weg te houden van je tuin. Zorg bijvoorbeeld dat er geen open drinkflessen of blikjes in de buurt liggen. Gebruik liever bekers of glazen met een deksel. Besmeer suikerhoudende drankjes niet met stroop of honing, want dan word je nog aantrekkelijker voor wespen. Leg fruit op tafel in plaats van in een fruitschaal en doe het snel weg als je klaar bent.

Waarom is bestrijden belangrijk?

Wespenbestrijding Groningen is belangrijk omdat wespennesten snel groeien. Er kunnen wel 5000 wespen in één nest zitten! Daarnaast kunnen wespen agressief worden als je in de buurt van het nest komt. Wanneer je last hebt van wespen, is het dus verstandig om het probleem aan te pakken.

Hoe kun je wespen bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om een wespennest te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld een val of sprays met wespverdelger gebruiken. Het is belangrijk om het nest niet zelf aan te pakken, want dan loop je het risico dat de wespen agressief worden. Laat dit altijd over aan een professional! Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in wespenbestrijding. Zij weten precies welke methode het meest effectief is voor jouw situatie. Het inschakelen van een professional is niet altijd nodig. Als het nest klein is en er maar weinig wespen rondvliegen, kun je het probleem misschien oplossen met een val of wespennestverdelger.

We hopen dat je met deze tips wat meer inzicht hebt gekregen in het bestrijden van wespen. Succes!

laatste berichten

bekijk meer