Warm blijven in huis!

Niemand ontkomt aan de winterse taferelen. De kachel op het hoogste standje en wolkjes adem uitblazen op weg naar werk of de supermarkt. Het is de tijd dat we de handschoenen en mutsen weer tevoorschijn halen en tegen elkaar aan kruipen op de bank. De ijzige kou langs ons gezicht zorgt voor een rode blos op de wangen. Warme chocolademelk met slagroom is het populairste drankje en onze witte wijn ruilen we in voor gluhwein. En soms blijft het alsnog: koud. Buiten, in huis, en in het lichaam. Soms lijkt het onoplosbaar. Zelfs wanneer de verwarming staat te loeien loop je trillend en met een rode neus door het huis heen. Hier zijn wat huis, tuin en keukentips om het binnen wat aangenamer te maken.

Warme kleding

Dat je in de winter dikke truien draagt, is niet meer dan logisch. Maar soms is zelfs een dikke trui niet genoeg. Zeker wanneer je handen koud blijven is het lastig om te voelen dat je warm bent. Dit kost een hoop energie. Goede pantoffels dames of instappers heren zijn in huis ideaal. Wanneer je voeten warm zijn, is de kans dat je het koud krijgt, klein! Het fijne van dit soort schoenen is dat ze echt bedoeld zijn voor binnen het huis, maar je in het geval van de instappers, ook een klein ommetje kan maken zonder van schoenen te hoeven wisselen. Je kan je voeten er zo inschuiven en als je de benen lekker op wilt trekken en je voeten wilt verstoppen in een dekentje op de bank, haal je ze er ook zo weer uit! Op die manier blijven je voeten continu lekker warm!

Kaarslicht

De winter is misschien wel het meest romantische seizoen. Wanneer het koud in huis is, doen een hoop kaarsen wonderen. Deze kleine vuurtjes geven meer warmte af dan je denkt. Voor je het weet is het behaaglijk. Dus het is niet alleen een manier om de sfeer warmer te maken, de temperatuur verandert er ook daadwerkelijk door! De meeste kaarsen zijn goedkoop te krijgen en je kunt de resten kaarsvet zelfs gebruiken om nieuwe kaarsen zelf te maken. Een leuke tip om eigen kaarsen mee te maken is: gebruik houten lonten! Die knetteren heel fijn namelijk, ze geven je echt het gevoel alsof je bij een open haard zit. Dus de kaarsen aansteken, warme pantoffels aan en je hebt niet alleen een warme sfeer in huis, maar je houdt ook jezelf lekker warm!

Geef een reactie