7.9 C
Amsterdam

Inzichten en observaties

HomeBlogWaarom je Breda niet over mag slaan op je Nederlandse stedentrip

Waarom je Breda niet over mag slaan op je Nederlandse stedentrip

De Parel van het Zuiden, zo noemt men het Noord-Brabantse Breda. Het is een stad waar heerlijk te vertoeven is en genoeg te doen valt. Als je de keuze maakt om een weekendje weg te gaan binnen Nederland dan zou Breda hoog op je lijstje moeten staan. Waarom dat is, lees je in dit artikel.

Bezoek de Grote Kerk, een van de trekpleister van Breda

Welke kant je Breda ook binnenkomt je zult altijd de Grote Kerk opmerken en torenhoog boven de stad zien uitsteken. Deze kerktoren is 97 meter hoog en dateert uit de 15 eeuw. Kenmerk van deze prachtig vormgegevens kerk is het gebruik van de Brabantse gotiek. Dat betekent dat er veel licht getinte natuursteen gebruikt wordt met veel details. Je kan de Grote Kerk omhoog trotseren met een gids die je allerlei handige weetjes weet te vertellen. Een bezoekje aan de Grote Kerk mag niets gemist worden tijden je bezoek aan Breda.

De musea in Breda

Nadat je hotels in Breda hebt bekeken en geboekt is het tijd om te bepalen wat je allemaal gaat doen. De Grote Kerk bezoeken is sowieso al een aanrader, maar wist je dat Breda ook rijk is aan musea? Een museum dat niet te missen valt, is de Blind Walls Gallery. Dit is niet één vast museum, maar zijn muurschilderingen die je door de hele stad vindt. De muurschilderingen komen tot stand door zowel nationale als internationale kunstenaars. Door de unieke presentatie van de Blind Walls Gallery leverde dat de organisatie zelfs een Brabantse Erfgoedprijs op. Struin door de stad en je vindt genoeg van deze prachtige kunstwerken. Je kan ook een handige plattegrond aanschaffen waardoor je gelijk weet waar de kunstwerken te vinden zijn.

Komt tot rust en wandel door Breda en omgeving

Als je van rust houdt en niet teveel rumoer kies dan voor één van de vele wandelroutes die Breda rijk is. Ontdek het Mastbos waar je vanaf het centrum Breda binnen een tiental minuten bent. Ideaal om even lekker met de hond te lopen of met de kinderen het Kabouterpad ontdekken. De Mastbos is een van de oudste naaldbossen in Nederland waar vandaag de dag nog steeds de eekhoorns, reeën en boommarters in vrede met elkaar leven.

Gezellig borrelen in de stad

Tot slot mag het borrelen in een stad zoals Breda niet ontbreken. Een bezoekje aan deze stad moet uiteraard gevierd worden en je hebt genoeg leuke barretjes, cafés en restaurants om dat te doen. Het aanbod van horeca in de binnenstad van Breda is groot en je vindt er altijd wel iets leuk tussen. Heerlijk een glaasje wijn, biertje of borrelplankje, Breda heeft alles om extra goed te ontspannen.

laatste berichten

bekijk meer