14.3 C
Amsterdam

Inzichten en observaties

HomePVC vloeren: de voordelen

PVC vloeren: de voordelen

Wil je een vloer die geluiddempend werkt, warmte absorbeert en geschikt is voor vloerverwarming? Overweeg dan een PVC vloer. PVC vloeren zijn tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden en hebben een lange levensduur. In dit blogpost lees je alles over pvc vloeren.

Wat zijn PVC vloeren?

PVC vloeren zijn kunststof vloeren en anders dan laminaat almere. PVC is de afkorting van polyvinylchloride. Dit materiaal is sterk, duurzaam en slijtvast. PVC vloeren worden veel gebruikt in (semi-)publieke ruimtes, zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen en winkels. Maar ook in huis wordt steeds vaker gekozen voor een PVC vloer. Dit komt door de voordelen die een PVC vloer biedt.

Hoe worden PVC vloeren gemaakt?

PVC vloeren worden op verschillende manieren gemaakt. De meest voorkomende productiemethodes zijn de homogene en de heterogene productiemethodes. Bij de homogene productiemethode wordt het kunststofmateriaal in één laag aangebracht. Dit geeft een PVC vloer met een egale structuur en kleur doorheen de gehele vloer. Bij de heterogene productiemethode daarentegen wordt het kunststofmateriaal in lagen aangebracht. Dit geeft een PVC vloer met een motief of structuur doorheen de vloer.

Waarom kiezen voor een pvc vloer?

Er zijn veel redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een pvc vloer te leggen. Zo is een pvc vloer geluiddempend, warmte-absorberend en slijtvast. Daarnaast is een pvc vloer hygiënisch, makkelijk in onderhoud en eenvoudig te leggen. Ook zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming en kunnen ze makkelijk gelegd worden over bestaande vloeren.

Waar moet je op letten als je een pvc vloer koopt?

Als je een pvc vloer wilt kopen, is het belangrijk om te weten welke soort pvc vloer je nodig hebt. Zoals we hierboven al bespraken, zijn er twee soorten pvc vloeren: homogene en heterogene pvc vloeren. Een andere keuze die je moet maken, is of je een kliksysteem of een lijmsysteem wilt. Kliksystemen zijn sneller en makkelijker te leggen, maar lijmsystemen bieden een betere geluidsisolatie.

Welke soort pvc vloer je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van de ruimte waar je de vloer wilt leggen en je eigen voorkeuren. PVC vloeren zijn er in allerlei verschillende kleuren, dessins en structuren. Er is altijd wel een pvc vloer die perfect bij jouw wensen past!

Hoeveel kost een PVC vloer?

Een PVC vloer is niet duur. Het hangt echter wel af van de grootte van de ruimte waar je de vloer wilt leggen, het soort pvc vloer dat je kiest en of je de vloer zelf gaat leggen of door een professional laat leggen. Als je alles optelt, ligt het gemiddelde uiteindelijke bedrag tussen de 30 en 60 euro per m².

In dit blog hebben we je van alles verteld over PVC vloeren en waar je op moet letten. Succes met het vinden van jouw ideale vloer!

laatste berichten

bekijk meer