14.3 C
Amsterdam

Inzichten en observaties

HomeBlogProfessional inhuren voor een verbouwing

Professional inhuren voor een verbouwing

Ben je van plan om je huis te verbouwen of heb je een nieuwbouwhuis gekocht waar nog het een en ander aan moet gebeuren? Dan is het verstandig om professionals in te huren. Hoe je die vindt en waar je aan moet denken bij het inhuren, lees je in dit blog.

Waar vind ik de beste vaklui?

Je kunt natuurlijk kiezen voor de schilder of metselaar die ook het huis van de neef van je schoonmoeder onder handen heeft genomen. Verstandiger is het om eerst informatie in te winnen voor je een definitieve keuze maakt. Dit doe je door gebruik te maken van het internet. Zet je klus bijvoorbeeld op een platform voor freelancers. Hier kun je een aantal offertes krijgen van bedrijven die in ieder geval een KvK inschrijving hebben en een minimale reviewscore hebben. Op die manier weet je zeker dat het een professioneel bedrijf is.

Verschillende professionals met elkaar vergelijken

Het eerste dat je gaat doen is een goede vergelijking van vaklieden maken. Denk hierbij niet alleen aan de prijs, ook de kwaliteit die ze afleveren is belangrijk. Lees daarom verschillende reviews van klanten. Zoek die reviews op verschillende fora, en op de website van de professional. Zorg er ook voor dat je filtert op plaats, zoek bijvoorbeeld op ‘schilder in utrecht’ of ‘schilder amersfoort’. Zo heb je de juiste regio te pakken voor jouw zoekopdracht. Bekijk wat ze jou kunnen bieden en tegen welke prijs. Denken ze goed met je mee en heb je er een goed gevoel bij? Dan kun je ze contacteren en vragen een offerte uit te brengen.

Check ook zeker of het bedrijf lid is van een branchevereniging, zoals OnderhoudNLgarantie (voor schilders, glaszetters en behangers), Vlok (voor klussenbedrijven) of Techniek Nederland (voor loodgieters en elektriciens). Als het bedrijf lid is van zo'n vereniging heeft het bedrijf vaak Algemene Voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en heeft het een aansluiting bij de Geschillencommissie.
Tip: Lees altijd de Algemene Voorwaarden bij de offerte. In de voorwaarden staat informatie over garantie, geschillen en hoe er betaald moet worden.

Waar let je op bij het vergelijken?

Er zijn zaken die belangrijk zijn bij het vergelijken van de bedrijven. Zorg dat je een zo compleet mogelijk beeld geeft van de werkzaamheden, de afmetingen en het gewenste materiaal. Komt het bedrijf langs voor een offerte? Super, zo kan hij een zo reel mogelijke offerte voor je maken. Vraag na wanneer er wordt begonnen met de werkzaamheden en wanneer ze klaar zijn, wat de garantie is en de materialen en eventuele extra kosten zoals parkeerkosten of voorrijkosten.

laatste berichten

bekijk meer