Met een capi regenton haal je een kunstwerk in je tuin!

Hadden jullie vroeger ook zo'n grote groene regenton in de tuin staan? Een enorm gevaarte waar zo halverwege de zomer de muggen uit kropen vanwege het stilstaande water? Dat kan nu gelukkig anders. Je kunt een capi regenton aanschaffen. Die is niet alleen zeer stijlvol, maar ook nog eens gebruiksvriendelijk. Er blijft bijna geen water in staan als je 'm gebruikt en doordat de capi regenton op hoogte staat, kun je er gemakkelijk een gieter onder zetten. Waarom zou je duur leidingwater gebruiken voor je tuin als het gratis water zo naar beneden komt? Voor je planten maakt het niets uit.

Een capi regenton is stylish en hip!

Met een capi regenton in de tuin zul je veel eerder gebruik maken van het regenwater. Dat komt natuurlijk door de gebruiksvriendelijkheid van deze regenton. Er is een kraantje aan gemonteerd dat je gemakkelijk kunt gebruiken en de ton zelf is gemakkelijk te plaatsen. Je ziet het niet, maar de ton is gemaakt van gerecycled kunststof. Hierdoor is de regenton niet alleen ontzettend mooi om te zien, je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. De capi regenton wordt geproduceerd in Nederland, ook hier is het milieuaspect een belangrijke. Er hoeven geen boten of vliegtuigen te worden ingezet om de tonnen te verspreiden over ons land.

Blijft zo'n ton wel mooi?

Ja, zo'n ton blijft mooi. Deze zal niet gaan lekken en de kraan zal blijven functioneren (bij normaal gebruik natuurlijk). Sterker nog: je krijgt maar liefst 10 jaar garantie op de ton. Hiervoor zul je wel iets moeten doen. We weten allemaal dat water kan bevriezen in de winter en dat ijs uitzet. Hierdoor zou de regenton kunnen beschadigen. Het is dus wel zo verstandig om de capi regenton voor de winter goed schoon te maken en binnen, bijvoorbeeld in de schuur, te zetten. Dit is geen moeite, de ton is immers gemaakt van kunststof!

Regenwater is goed voor je planten

Dat zie je al aan de manier waarop je planten opbloeien na een flinke regenbui. Dus waarom zou je die tactiek veranderen? Door het regenwater vanuit de dakgoot in de regenton te laten lopen, zorg je er voor dat je altijd een voorraadje hebt. Staat het water te lang stil? Dan kun je er de bladeren of de beestjes die er in beginnen te groeien, gemakkelijk uitscheppen. Zo lang het water niet stinkt, en geloof me, dat ruik je wel, is het prima om te gebruiken over je planten.

Geef een reactie