14.1 C
Amsterdam

Inzichten en observaties

HomeBlog4 Tips om gezonder te gaan leven

4 Tips om gezonder te gaan leven

Het nieuwe jaar komt weer dichterbij en dit is het perfecte moment om weer aan jezelf te gaan werken. Als je al een tijdje gezonder wil gaan leven, dan is dit het perfecte moment om hiermee te starten. Als je zelf nog niet zo goed weet wat jij allemaal kunt doen om gezonder te gaan leven, dan hebben wij vier handige tips die jou hierbij kunnen helpen. Kijk goed welke dingen voor jou wel en niet zouden kunnen werken. Iedereen is anders en daarom is het belangrijk dat je altijd goed naar je lichaam luistert en kijkt waar jij je gezonder en gelukkiger door voelt. 

1. Beweeg regelmatig

Om te beginnen is het erg aan te raden om regelmatig te bewegen. Je kunt elke dag een bepaald stappen doel hebben voor jezelf. Maak elke week van tevoren een planning welke dagen jij wil gaan bewegen. Door van tevoren al plannen te maken om te gaan sporten, zorgt ervoor dat de kans veel groter is dat je dit ook daadwerkelijk gaat doen. Neem elke keer aan het eind van de week dus even de tijd om te kijken welke dagen jij volgende week wil gaan bewegen. Probeer ook motivatie punten te vinden voor jezelf die ervoor zorgen dat jij gemotiveerd raakt om te gaan bewegen.

2. Zorg mentaal goed voor jezelf

Naast dat je fysiek fit bent, is het ook belangrijk dat jij mentaal goed voor jezelf zorgt. Luister dus altijd goed naar wat jouw lichaam vraagt van jou. Als je merkt dat je de afgelopen dagen super moe bent, dan kan het handig zijn om even een dagje rustiger aan te doen. Verwen jezelf en zorg dat je hoofd weer even tot rust kan komen.

3. Maak vooraf al maaltijden klaar

Als je merkt dat jij door je drukke schema aan het eind van de dag vaak geen zin meer hebt om te koken en hierdoor vaak ongezond gaat eten, dan kun je bulk maaltijden gaan overwegen. Je kunt dan elke keer aan het begin van de week maaltijdpakketten maken, zodat je deze gedurende de week op kunt eten. Zo kun je deze hele week gezonder eten, zonder dat dit je veel tijd en moeite kost.

4. Stel doelen voor jezelf

Als laatst is het aan te raden om duidelijke doelen voor jezelf op te stellen. Je kunt namelijk pas meten hoe het gaat als je weet wat je van jezelf vraagt. Kijk dus op wat voor manier jij gezonder wil gaan leven en stel aan de hand hiervan doelen op. 

laatste berichten

bekijk meer